Skip to main content

Det är vanligtvis spelarna som får mest uppmärksamhet under vårens ”transferfönster”, den hårda sommarträningen och framför allt under säsongen när någon lyckas sätta ett avgörande i krysset. Men alla som har varit en del av ett lag eller en förening vet vilka som egentligen är hjältarna, de som drar det tyngsta lasset och avgör de svåra matcherna. Låt oss introducera Christian Backevik, det senaste tillskottet till vår materialarstab!

För att börja med det roligaste: Vem är den mest krävande spelaren i laget?
Det är svårt att säga. För tidigt för mig att peka ut någon specifik. Det finns alltid något att göra med någon skridsko tycker tydligen alla… Alla utom Norrman, men han har inte heller slipat skridskorna i år.

Vem är Christian Backevik och hur kommer det sig att det blev bandy för dig?
Jag är rörmokare från västra Stockholm som blev förälskad i bandy på World Cup i Ljusdal i slutet av 80-talet. Min farmor kommer från Hennan utanför Ljusdal, så jag var där mycket som liten. När jag var fyra år gammal var jag på mitt första World Cup. Och sen gick jag varje år fram till att dom flyttade cupen, det tycker jag var ett dåligt beslut. World Cup ska spelas utomhus. Och helst i Ljusdal.

Själv spelade jag fram tills jag var 15 år gammal, både i Spånga och Essingen. Men sen övergick jag till fotboll och golf som jag satsade mer på. Att det blev bandy sen igen får jag tacka Pelle Fosshaug för. Jag var och kollade på en match när AIK spelade och i halvtid sprang Pelle fram till mig med en skridsko och sa ”slipa den här”. Jag hann inte säga något innan han var borta igen så jag gick in i sliprummet och slipade min första skridsko någonsin. Sen har jag inte kunnat sluta.

Innan du kom till Tellus hade du förmodligen en bild av klubben. Stämmer den överens med verkligheten tycker du?
Min bild av klubben har alltid varit att Tellus är ett skönt gäng, men jag måste säga att det är ännu roligare än vad jag förväntade mig. Spelarna, ledarna och alla i klubben är väldigt ödmjuka och vill verkligen hjälpa till på något sätt. Det finns inte plats för stora egon här. Man känner att det där med ”ett skönt gäng” verkligen är en del av klubbkulturen.

Vi bad ChatGPT ställa EN fråga till dig. Frågan lyder: ”Hur ser en typisk dag eller arbetsvecka ut för dig som materialförvaltare inom Tellus, och vilka är de viktigaste uppgifterna du hanterar för att stödja lagets och spelarnas behov?”
Jag är oftast den som kommer först och går sist till och från träningarna. Som materialare ser man alltid till att spelarna har vad de behöver. Slipade skridskor, fylld vattenflaska eller bara ett dåligt skämt. Det blir många timmar uppe på Gubbis, men jag älskar ju det här. Det är nog svårt att göra det här jobbet om man inte älskar sporten.

Som materialförvaltare brukar man ofta vara något irriterad på både spelare och ledare. Kan vi komma överens här och nu om att vi tar en ny avstämning om någon månad, och fram till dess ser du till att samla lite skvaller från omklädningsrummet?
Absolut, det ser jag fram emot. När serien är i full gång händer oftast lite mer i omklädningsrummet. Så jag ska se till att samla på mig lite och ge dig något riktigt gott.

Filter

HerrNyheter

Välkommen in, säger vi till Gösta Ahlgren

Vi är glada att kunna presentera Gösta Ahlgren som precis skrivit på för 2 år…
KlubbenNyheter

Bertil Beckius 1953 – 2024

En Tellusvän har gått ur tiden Bertil som under lång tid var en sann eldsjälv…
HerrKlubbenNyheter

Terapikortet från Tellus är här!

Bilden är ett montage och bilden på Lasse Åberg är fotat av Mattias Ahlm, Sveriges…

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY