Skip to main content

Två matcher återstår – en ikväll, en på söndag – och om allt går vägen väntar slutspel, annars blir det sommarlov redan nu till veckan.

Vi har pratat med Gustav Wallin (GW som spelarna ofta kallar honom), huvudtränare och utvecklingsansvarig i Tellus Bandy sedan 2 år tillbaka, om säsongen och utvecklingen hos unga bandyspelare.

Hur ser du på målsättningen inför säsongen kontra hur ni ligger till nu?

– Vi har haft höga toppar och djupa dalar i år. Visst har vi överpresterat i vissa matcher, det får jag erkänna men det visar också att vi har kapaciteten när vi gör det vi ska och lägger ner jobbet för varandra. Det är dom här djupa dalarna som har straffat oss och något vi har pratat mycket om under året för att undvika eller i alla fall vända på när det händer.

Vad gäller en sån här vecka när ni har dubbla finaler till helgen?

– Vi försöker hålla det ganska normalt faktiskt, men ännu mer glädje i allt vi gör för att släppa på nerverna. Fokus på träningarna har varit mer tempo och att få ihop gruppen istället för att jobba på detaljer som vi gör resten av säsongen.

Hur har utvecklingen sett ut sedan ifjol tycker du?

– Vi har en högre nivå på träningarna nu. Dels har jag vuxit in i rollen lite mer men vi har också lärt känna varandra bättre. Jag vet vart jag har killarna och dom vet vad jag förväntar mig av dom. Konkurrensen har också blivit tuffare vilket höjer nivån på både fys- och ispassen. Fyspassen är något vi har fokuserat mer på i år faktiskt. Med dom möjligheterna vi har i hallen och samarbetet med Niklas Westblad på bandygymnasiet fungerar det utmärkt. Där har vi jämna avstämningar med Niklas för att följa upp på varje enskild spelare och hur dom tränar på dagarna vilket betyder jättemycket för oss. Men framförallt utvecklingen hos killarna.

Handlar ungdomsbandy om individuell spelarutveckling eller om att få ihop ett välfungerande lag?

– Både och. En bandyspelare brukar vara som bäst runt 30 och dit har ju killarna några år kvar. Inom ungdomsidrott tycker vi att det handlar mer om att bygga ett lag och förståelse för träning, taktik, kost och sömn. Ska vi kunna nå det målet som vi tillsammans utformar längs vägen måste vi göra uppoffringar för varandra och samarbeta. Det är något som dom här personerna kommer ha med sig även om dom slutar spela bandy innan dom hunnit fylla 20 och väljer att satsa på skolan, arbete eller vad dom än väljer. Det är en utmaning som verkligen är påtaglig när killarna kommer från olika klubbar runt om i Stockholm och ofta har haft en väldigt stor roll en längre tid och nu helt plötsligt bli tvungen att anpassa sig på ett annat sätt för att fungera i ett lagmaskineri.

Hur gör ni för att hålla ihop det lagmaskineriet när många av killarna ofta hoppar fram och tillbaka mellan U17, U19 och A-laget?

– Vi pratar väldigt mycket om kollektivet i sammanhanget. Det handlar om varje spelares betydelse för gruppen, både på och utanför planen. Här har alla killar olika roller och dom vet att dom bidrar på sitt sätt, det försöker jag alltid påpeka. Den personliga utvecklingen ser så olika ut i den här åldern, därför är det alltid viktigast att fokusera på glädjen och gruppen med ungdomar. För den som får stå på sidan ikväll kanske är tongivande i A-laget om 5 år.

Tack för din tid Gustav och lycka till i helgen. Matchen mot Västerås ser du ikväll klockan 20:00 på Gubbängens IP.

 

Forza Tellus

Filter

KlubbenNyheter

Vinnare andelslotteriet juli 2024

Juli månads vinnare i andelslotteriet är Magnus Ahl med lott nummer 145. Du vet väl…
HerrNyheter

Välkommen in, säger vi till Gösta Ahlgren

Vi är glada att kunna presentera Gösta Ahlgren som precis skrivit på för 2 år…
KlubbenNyheter

Bertil Beckius 1953 – 2024

En Tellusvän har gått ur tiden Bertil som under lång tid var en sann eldsjälv…

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY