Skip to main content

Så. Nu har väl jublet från Studenternas tystnat, magen börjat kurra igen efter pyttipannan och värmen i fötterna börjat komma tillbaka? Bra.

För nu har vi viktiga saker att prata om. Returmötet i Tellus P17:s semifinalserie mot SAIK. Det första mötet spelades i Gubbängens bandyhall för en stor och engagerad publik i onsdags. Efter fulltid stod det 2-2 på resultattavlan, efter att Tellus tagit sig tillbaka från ett 0-2-underläge i halvtid.

– Efter första halvlek var vi inte alls nöjda eftersom att vi inte alls kom upp i den nivån vi vill vara på, och inte gjort det vi snackat om innan matchen. Men vi gick in i andra halvlek med en känsla där alla verkligen var taggade och ville ta jobbet. Det resulterade med att vi hämtade upp 2-0 underläget till 2-2 vilket vi ändå var ganska nöjda med och efter matchen så skulle jag säga att känslan var ganska bra, säger backen Oskar Lundqvist.

Vad var det då för taktiskt genidrag som fick grabbarna att komma tillbaka ut i andra och hämta upp underläget?

– Vi taggade till väldigt mycket i omklädningsrummet inför andra och jag tror att det var det vi behövde, säger offensive mittfältaren Oliwer Hedrum.

– Vi ändrade egentligen inga planer efter första halvlek utan det som var skillnaden var att vi började följa vår matchplan som vi hade från början. Men det finns såklart alltid små detaljer att förbättra, fyller Oskar Lundqvist i.

Matchen på söndag blir den fjärde lagen emellan för säsongen. 4-4 blev det i första matchen på Gubbis efter två sena kvitteringsmål av SAIK. Och så klara 8-4 utomhus på Jernvallen i februari. Om något vittnar nog Tellus 130 utvisningsminuter över 3 matcher om att det brukar vara ganska heta och jämna affärer. Så hoppas vi även att det blir på söndag, där upplägget alltså är UEFA-modellen med antal gjorda mål över 180 minuter och där bortamål trumfar hemmamål vid oavgjort slutresultat. Det är alltså ett ganska fint utgångsläge Tellus har skaffat sig, även om väldigt mycket kan hända när man spelar bandy i 90 minuter. Men att det med all rätta finns en enorm tro på den egna kapaciteten är inget att sticka under stolen med.

– Om vi gör en bra och noggrann uppvärmning, taggar igång riktigt bra inför matchen i omklädningsrummet och håller en positiv energi så kommer vi ta hem vinsten! förkunnar Hedrum. Medan Lundqvist tillägger:

– På söndag gäller det och vi ska göra allt för att ta oss till finalen. Vi måste följa våran matchplan från start till slut och önskar att vi börjar tänka mer ”spela bollen när du kan, inte när du måste”.

Söndagens match sänds förmodligen gratis via Youtube. Håll koll på Tellus Facebook och Instagram för att vara säker på att få tag på en länk lagom till matchstart 17:00.

Filter

HerrNyheter

Välkommen in, säger vi till Gösta Ahlgren

Vi är glada att kunna presentera Gösta Ahlgren som precis skrivit på för 2 år…
KlubbenNyheter

Bertil Beckius 1953 – 2024

En Tellusvän har gått ur tiden Bertil som under lång tid var en sann eldsjälv…
HerrKlubbenNyheter

Terapikortet från Tellus är här!

Bilden är ett montage och bilden på Lasse Åberg är fotat av Mattias Ahlm, Sveriges…

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY