Skip to main content

Vi är glada att kunna presentera Gösta Ahlgren som precis skrivit på för 2 år med Jordens lag. Gösta kommer senast från SK Höjden som vann Div 1 Västra. Som grädde på moset vann Gösta även poängligan med 53 poäng på 18 matcher. Vi har pratat lite med Gösta om både bandy, Federer och livet.

Vem är Gösta Ahlgren?
En 25-årig sportfantast från Surte, norr om Göteborg. Idrotten i alla former har alltid funnits i familjen med en mamma som varit aktiv inom fotbollen och pappa inom både bandyn och tennisen. Jag har testat på väldigt många sporter men har alltid tyckt att bandyn har varit roligast. Nu studerar jag idrottsvetenskap på RIU och trivs med den delen också. Jag har även två äldre bröder varav den ena i Stockholm, det känns gött att ha honom där och vara lite närmre hans familj också.

Vem är Gösta på planen?
På planen har jag ofta spelat lite högre upp, men alltid utgått från mittfältet. Men de senaste åren har jag fallit tillbaka en aning och utgått som defensiv mittfältare med mer fokus på speluppbyggnaden. Tidigare tyckte jag att det bästa som fanns var att göra mål men med åren har jag börjat uppskatta en fin passning nästan lite mer.

Vad är din bild av Tellus?
Den är väldigt positiv, det mesta kommer från sociala medier där jag tycker att Tellus har stuckit ut i många år. Tellus känns som en klubb med mycket personlighet och en stark gemenskap. Jag gillar modet som verkar finnas att göra saker på sitt sätt med bra värderingar.

Har du någon förebild inom idrottsvärlden?
Här blir det mycket tennis men spelare som Monfils och Kyrgios uppskattar jag. Starka personligheter som bjuder på sig själva och spelar underhållande. Sen har vi Federer, Federer är alltid Federer, pratar man om förebilder inom idrottsvärlden går det inte att inte nämna honom. Jag spelade själv tennis tills jag var i 15årsåldern men nu för tiden är det mer något jag gör när jag har tid över. Förhoppningsvis är det fler i laget som spelar lite tennis, det är bra försäsongsträning.

När ansluter du till laget?
Jag kommer upp och är med till uppstarten i början av Augusti. Det kanske blir några dagar hemma hos brorsan innan flyttlasset kommer upp också men jag ser fram emot att flytta upp, träffa laget och komma igång med säsongen.

Vi är glada att välkomna Gösta till Tellus Bandy och ser fram emot uppstarten i Augusti!

PS. För er som undrar, kaffe FINNS.

Filter

HerrNyheter

Välkommen in, säger vi till Gösta Ahlgren

Vi är glada att kunna presentera Gösta Ahlgren som precis skrivit på för 2 år…
KlubbenNyheter

Bertil Beckius 1953 – 2024

En Tellusvän har gått ur tiden Bertil som under lång tid var en sann eldsjälv…
HerrKlubbenNyheter

Terapikortet från Tellus är här!

Bilden är ett montage och bilden på Lasse Åberg är fotat av Mattias Ahlm, Sveriges…

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY