Skip to main content

Vi har pratat med Bergwall för att summera säsongen såhär långt.

Är vi där vill vara och någonstans där du på förhand trodde att vi skulle vara efter halva säsongen?

– Där vi vill vara kan jag inte säga. Hade gärna varit lite högre i tabellen. Men sett till förutsättningarna med så mycket nytt och all frånvaro så tycker jag att det är rimligt. På förhand hade vi trott att vi skulle kunna vara lite högre, och tur är väl det. Men det är en tuff serie med många bra lag.

Vad är det som inte har funkat?

– Vi har blivit ganska straffade relativt enkelt i matcherna, vilket jag tror kan bero på att vi har behövt roterat väldigt mycket med alla skador och sjukdomar. För att klara det behöver vi skapa ett tydligt grundspel som sitter för alla. Men det kommer.

Om vi tittar på hur spelet sett ut, är det här den bandyn du vill spela eller kan vi få se mer och mindre av någonting under andra halvan av serien?

– Spelet blir bättre och bättre. Vilket är helt förståeligt när vi fortfarande försöker lära känna varandra. Jag gillar ju den offensiva bandyn och det är något jag tror att vi kommer kunna få ut mycket mer utav efter nyår. Senast mot Tillberga hade vi många fina längre sekvenser, det vill jag att vi fortsätter jobba på. Då blir det även lättare att plocka in de yngre killarna. För det kräver också en avvägning. Jag kan inte bara slänga in en 17-åring för att han gjort det bra mot sina jämnåriga. Jag måste tänka på vilka vi möter och hur dom spelar för att det ska bli så bra som möjligt för både honom och laget. Att vi tog in pensionerade Hampus Krantz på annandagen mot Kalix var en sån avvägning. Kalix borta på annandagen är en svår match att kastas in i.

Har du något tips till den som är sent ute med nyårsmiddagen?

– Haha, jag hoppades du skulle kunna ge mig något där. Jag tror faktiskt att det blir hämtmat ikväll. Det får man unna sig tycker jag. Allt måste inte vara så himla komplicerat, sällskapet är det viktiga för mig.

Filter

HerrNyheter

Kallelse till extrainsatt årsmöte

Eftersom en ny revisor har tillsatts kallar vi pliktenligt till ett extrainsatt årsmöte. Dag:  Torsdagen…
KlubbenNyheter

Vinnare andelslotteriet maj 2024

Mars månads vinnare i andelslotteriet är Tomas Larsson med lott nummer 20. Du vet väl…
HerrNyheter

Tellustipsets nionde vecka

Tellustipsets nionde vecka är avslutad. Här ser du ställningen. Grattis till veckans vinnare och jumbos!…

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY