Skip to main content

Dags för premiär! Bury Fens Erik Ström om dagens premiär mot Falu BS.

Premiär! Kul. Älskar premiär. Förr om åren, på det glada (?) 50- och 60-talet, var det annandagen som var premiärdatumet, sägs det. Annandagen i år kanske inte är premiären, men det lär ändå också bli en fin tillställning i Gubbängen. Stockholmsderby! Djurgårn! Folkfest! Kan tycka att man borde boka in det redan nu. Ja, nu. Skriv upp det i kalendern. Stryk under. Färglägg. Cirkla in. Hur man nu gör det digitalt. Lös det, bara. Men mer om annandagen i framtiden.

Nu är det ju premiär. Och det är faktiskt än mer spännande.

Det är det första som händer. Tänk bara. Ett blankt papper. Ingen har förlorat. Ingen har kallat någon för ”gosse” vid en upphettad situation. Ingen har blivit utvisad. Ingen har åkt offside för sjuttioelfte gången. Ja, du fattar.

För Tellus del sker det här magiska ögonblicket mot Falu BS. Jaha, tänker du nu. Falu BS. Aldrig hört talas om. Nä, skämt åsido. Som minderårig på Jernvallens läktare runt millennieskiftet lärde man sig att ogilla Falu BS. Eller hata? Starkt ord, men… förlåt, det var nog faktiskt sant. Det fanns den galna Dan Hjelm, som blev utbuad varje gång han fick bollen, och den otroliga målskytten Sergej Obuhov. Starka karaktärer.

I dagens Falu BS finns det också såna. Kanske inte på samma färgstarka vis, men istället fanbärare för klubben som gjort saker på väldigt hög nivå. Som återvänt hem. Pratar förstås främst om backen Victor Berling och den tidigare hammarbymålvakten Patrik ”Slangen” Hedberg. Det är ett gäng som verkligen inte förtjänar något hat. Bara kärlek. Fast inte för mycket, kom ihåg att det är Tellus vi håller på!

Och det med en stor förväntan. Den stavas P-R-E-M-I-Ä-R.

Vi ses på Gubbängens skridsko- och bandyhall ikväll (fredag 27/10) klockan 19:00! 

Erik Ström ligger bakom varumärket Bury Fen som gör väskor, handskar och accessoarer för bandyläktaren. Läs mer om Bury Fen på www.buryfen.com.

Just nu får du 30 % rabatt på den populära handsken Stålvallen med kod TELLUS30

Filter

HerrNyheter

Kallelse till extrainsatt årsmöte

Eftersom en ny revisor har tillsatts kallar vi pliktenligt till ett extrainsatt årsmöte. Dag:  Torsdagen…
KlubbenNyheter

Vinnare andelslotteriet maj 2024

Mars månads vinnare i andelslotteriet är Tomas Larsson med lott nummer 20. Du vet väl…
HerrNyheter

Tellustipsets nionde vecka

Tellustipsets nionde vecka är avslutad. Här ser du ställningen. Grattis till veckans vinnare och jumbos!…

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY