Skip to main content

Ikväll (söndag 19/11) kommer Sirius på besök till Gubbis och vårt kära u19-lag. Ett lag med stor potential på individnivå, men vassast är de främst när de spelar tillsammans. För att förstå vad som ligger till grund i det här maskineriet har vi tagit oss ett snack med tränare Wallin.

När jag ringer upp Gustav, finner jag honom försjunken i arbetet med att lägga in kvällens träning på datorn. Det är tydligt att han lägger stor vikt vid att spelarna ska ha tillräckligt med tid att läsa igenom och förstå de nya övningarna inför kvällens träning.

Gustav delar med sig av sin syn på träningsprocessen, betonar vikten av att få input från spelarna och att känna att de är delaktiga i att forma hur laget spelar. Han poängterar att det i slutändan är spelarna som ska genomföra det på planen och att deras deltagande och inflytande skapar en mer givande dynamik.

”Det är viktigt att alla spelare har en förståelse för vad som förväntas av dem när vi är ute på planen. Det är genom denna gemensamma förståelse som vi kan ställa krav på varandra och skapa en samstämmig lagdynamik.”

Frågan om vad som motiverar Gustav att ägna sena kvällar och helger åt att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för spelarnas utveckling leder till en passionerad beskrivning.

”För mig handlar det om att dela glädjen med ett lag där vi verkligen brinner för det vi gör tillsammans. Det är den absolut bästa känslan jag vet. När vi åstadkommer en gemensam insats och jag ser att alla på den här spelarbussen har lagt ner precis allt de kan på sitt sätt. Den känslan av enad ansträngning och ömsesidig hängivenhet är ovärderlig. Att vara en del av den processen är min största motivation, och det är det som får mig att investera den tid och energi som krävs.”

Gustav lyfter fram en central komponent i gruppens styrka genom att betona de goda och sunda värderingar som en stor del av spelarna redan har med sig från tidigare. Detta utgör en grund för en lättare och mer samarbetsvillig arbetsmiljö.

”Här i gruppen är det många som bär på bra och sunda värderingar från början, och det gör det lättare för oss att arbeta tillsammans och ställa upp för varandra. Jag anser att det är avgörande att i ungdomsåren förmedla till spelarna att bandyn är en lagsport. Även om det är under ungdomsåren man kan fokusera mer på att utveckla sina individuella färdigheter och spetskvaliteter, är vårt övergripande fokus i Tellus att fostra goda samhällsmedborgare. Många av spelarna kommer inte att ägna hela livet åt bandy, och de värden vi förmedlar är lika viktiga att bära med sig in i sina framtida yrkesliv.”

Gustav reflekterar över det viktiga steget för unga spelare som tar klivet från juniorbandy till seniorbandy och sätter fingret på en avgörande faktor.

”Framförallt handlar det om att hitta sin roll i gruppen. Att kunna anpassa sig till och trivas med en specifik funktion i ett lag som strävar mot något större än individuella mål. I övergången från juniorbandy till seniorbandy möter spelarna en värld fylld av stress och press, främst självinflyttad. Det är av yttersta vikt att motverka dessa påtryckningar för att säkerställa att glädjen för spelet förblir centralt, oavsett om man spelar juniorbandy eller seniorbandy. Att behålla glädjen och entusiasmen är nyckeln till en hållbar och framgångsrik övergång till seniorlagen.”

Gustavs betoning av gemensam insats och ömsesidig hängivenhet som en ovärderlig känsla får mig att vilja vara en del av laget. Med fokus på sunda värderingar och att fostra goda samhällsmedborgare tillsammans med hans insikter om övergången från juniorbandy till seniorbandy och vikten av att behålla glädjen och entusiasmen är det sånt som gör en stolt över att vara en del av Tellus.

Tack för pratstunden och lycka till ikväll i Galaxderbyt mot Sirius klockan 19:20!

Filter

HerrNyheter

Kallelse till extrainsatt årsmöte

Eftersom en ny revisor har tillsatts kallar vi pliktenligt till ett extrainsatt årsmöte. Dag:  Torsdagen…
KlubbenNyheter

Vinnare andelslotteriet maj 2024

Mars månads vinnare i andelslotteriet är Tomas Larsson med lott nummer 20. Du vet väl…
HerrNyheter

Tellustipsets nionde vecka

Tellustipsets nionde vecka är avslutad. Här ser du ställningen. Grattis till veckans vinnare och jumbos!…

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY