Skip to main content

Med små medel har Tellus till trots gjort det mycket bra på isen den senaste säsongerna, hur är detta möjligt? Tellus hemsida har gjort en intervju med ordförande Mats Larsson som berättar lite mer om Tellus framtid.

Ja, du reagerade på rätt sak där. Mats Larsson är inte längre ordförande i klubben. Det här är en gammal intervju från 2015 som vi tänkte inviga den nya hemdsidan med. Slå dig ner med en kopp kaffe i soffan och läs vad Matte hade att säga om Tellus 2015. Dagens ordförande, Christer Persson, kommer svara på samma frågor till nästa söndag. Så varsågoda att ta del av den första delen av ”Hur ser framtiden ut för Tellus bandy?” från 2015.

—————————–

Vi tar pulsen på Tellus nya ordförande Mats Larsson som tillträdde 2014 på posten som efterträdare till Bo Larsson som efter många framgångsrika år på posten valde att lämna över rollen som ordförande till nästa generation Larsson. Vilka möjligheter har Tellus som förening i framtiden och vilka utmaningar står man inför? Vi hör vad Mats har att säga om detta.

Vem är Mats Larsson?
Jag är 44 år från Vendelsö i Stockholm. Till vardags driver jag och 3 st delägare ett byggnadsföretag (Affärsbyggarna i Sverige AB) som har ombyggnader av livsmedelsbutiker som sin huvudsyssla! Jag är sambo sedan 20 år och har två döttrar 14 och 17 år.

Klubbar som spelare?
Jag gissar på ca 24 år i Tellus A-Lag samt 1 år i Hammarby och 1 år i Essinge IK.

Du är sedan 2014 ny ordförande i klubben. Vad ser du som dina styrkor och hur försöker du driva föreningen framåt?
Jag har jobbat aktivt i styrelsen under några år nu och har jobbat mycket med sponsorsidan.
Sponsorbiten är väl det jag fortfarande lägger ner mest krut på i styrelse arbetet.

När det gäller ordförandeskapet så försöker jag nog att se till att alla i styrelsen får uppgifter som verkligen passar deras sätt att jobba och att alla har ett ansvarsområde inom klubben! Detta gör att alla känner sig delaktiga och har ett ansvar att sköta. Sedan får man sätta sig efter säsongen och utvärdera alla områden och se vad man kan göra ännu bättre.

Vad är de största utmaningarna för en klubb som Tellus?
Oj! Vi har en massa stora utmaningar men den största utmaningen  är nog att utveckla organisationen kring föreningen i samma takt som spelartruppen har utvecklats!! Spelartruppen håller idag bättre klass än organisationen. Det är något vi jobbar stenhårt för.

Ni har gjort en rätt fantastisk resa med Tellus de senaste säsongerna. Hur kommer det sig att ni kan vara med och kriga i toppen av allsvenskan med begränsade resurser gentemot era konkurrenter samt sämre förutsättningar rent träningsmässigt gentemot de flesta konkurrenterna?
Jag tror jag kan sammanfatta det med tre betydande orsaker:

1: Patrik Järmens, våran ideellt arbetande sportchef har gjort ett fantastiskt arbete med spelartruppen dom senaste åren. Patrik har blivit ett namn inom Bandyn som vi rider lite på.

2: Ekonomisk Tydlighet inom föreningen. Vi har varit otroligt tydliga mot alla inom klubben inklusive spelarna vad det är för medel vi har att röra oss med. Antingen är man med i båten eller så finns det andra klubbar med mer muskler än Tellus! Detta har skapat ett  stort engagemang kring klubben.

3: STOCKHOLM: Det går nog inte att sticka under stolen att Stockholm drar en del folk hit!
Då våra muskler kring ekonomi är begränsade, så har vi betydligt större muskler inom kontakter när det gäller jobb och bostäder.

Jag skulle likna Tellus med Åshöjdens BK en del. Är det en liknelse som är jämförbar?
Inte riktigt ännu…. Men snart så!! Snarare en bruksklubb i Stockholm. Men allt det familjära finns inom Tellus och det är en av gåra grundstenar. Alla inom föreningen, spelare, ledare som styrelse är alla nära verksamheten.

Vad ser ni inom Tellus i framtiden för föreningen?
När vi jobbar med så små resurser som vi gör så blir Bandyförbundet en stor bricka i vårt framtidsfönster. Att man nu t.ex skickar domare runt hela Sverige (för utvecklingens skull) som klubbarna ska stå för och inte Bandyförbundet så ser tyvärr inte framtiden så ljus ut.

Samma gäller också gällande Stockholms Bandyförbund! Jag tror jag ställer samma fråga till dom???
Vad ser Stockholms Bandyförbund i framtiden för Tellus??? Vad kan de göra för att vi ska överleva och att Bandyn ska överleva i Stockholm……??? Ligger det inte i Stockholms bandyförbund intresse att Stockholm har lag från Stockholm i allsvenskan?

Enligt mångas utsago var du en av de mest talangfulla spelarna som spelat i Tellus och som libero dina sista säsonger höll du fortfarande hög klass när du närmade dig 40 år. Varför blev det inte elitserien för dig och bandysatsning på heltid under karriären?
Jag hade lite otur när jag väl fick chansen. Jag gjorde som 18 åring en säsong med Hammarby i allsvenskan som vi vann och kvalade till elitserien. Tyvärr så gick vi inte upp och organisationen i Hammarby var en katastrof så det blev Tellus igen året efter.

Några år senare värvades jag till Örebro som då klivit upp i Elitserien. Samma visa där…, jag tränade några gånger med klubben men organisationen var ett skämt så det höll inte mer än en månad!!!

Efter detta kom första barnet och då var Tellus det bästa alternativet för mig. Tellus har gett mig så mycket under alla dessa år så det är verkligen synd att klaga.

Vem är den bäste spelare du spelat med i Tellus?
Vi har haft några ruggigt bra målvakter under mina år men min favorit får ändå bli Mikael Olsson!! En halv med hockeybakrund från Umeå som hade en helt sjuk fartväxling! Han var gudomlig att spela med och var äckligt bra.

Hur jobbar ni med föreningen idag i Tellus?
Som jag redan berättat så jobbar vi på att utveckla organisationen i föreningen. Vi jobbar också hårt med att skapa så bra förutsättningar som möjligt för killarna. Träningstider i Stockholm är ett skämt och det har vi jobbat starkt med i år för att försöka ändra på. Vi tar små steg i rätt riktning varje år och det är nog melodin för IK Tellus. Att skynda långsamt är nog något vi jobbar med i Föreningen. När det gäller det sportsliga så kommer vi fortsättningsvis försöka samarbeta med klubbar i Stockholmsregionen för att försöka ta vårt ansvar för Stockholmsbandyn! Tellus ska och kommer att bli en plattform för unga lovande spelare som befinner sig i Stockholm!

Man är väl ingen raketforskare om man ser att många klubbar i Stockholm har försvunnit och att vi behöver all hjälp tillsammans som det bara går att få!

Vad önskar du dig mest?
Att alla nära och kära får hålla sig friska och krya, och förutom det så fortsatta bra resultat för våra bandygrabbar är alltid en bonus. Sedan vill jag önska alla Bandyvänner ett riktigt spännande 2015. Speciellt alla med ett TELLUS Hjärta.

Filter

KlubbenNyheter

Vinnare andelslotteriet juni 2024

Mars månads vinnare i andelslotteriet är Mattias Larsson med lott nummer 11. Du vet väl…
KlubbenNyheter

Kallelse till årsmöte

Det är dags för IK Tellus Bandys årsmöte. Vänligen bekräfta gärna ditt deltagande till Martin…
HerrNyheter

Tellustipset går i mål efter den tionde veckan

I och med den tionde veckans slut har vårens Tellustips gått i mål. Här hittar…

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY