Skip to main content

Vi har tagit oss en pratstund med huvudtränare Örjan Dahlberg efter årets första match. Han berättade om sig själv som tränare, säsongens målsättning och öppnar upp om vem hade hade värvat om Krigh öppnade plånboken.

Hur ser ditt bandy-cv ut?
Jag är uppvuxen i Gustavsberg och där började jag spelade med a-laget redan som 13-åring. Blev kvar där tills jag var 20 och flyttade upp till Söderhamn för att spela ett år innan jag flyttade hem igen och började min militärtjänstgöring. Under den tiden spelade jag med Essinge i 5-6 år innan det blev Tellus. Där pajade jag foten efter några säsonger och blev både tränare och spelande tränare innan tränarkarriären fortsatte i Gustavsbergs herrlag och senare AIKs damlag (som han tog till sm-final).

Vad har du gjort sen dess?
Sen blev det fokus på karriären som brandman, och eftersom det kräver många kvällar blev det svårt att fortsätta med bandyn. Men sen gjorde jag ett inhopp som tränare i Tellus för några år sedan, Aksel Örn Ekblom var med i lager redan då. Det blåste lite i truppen så jag kom in för att få laget att dra åt samma håll och överleva säsongen. Det gick faktiskt bra, vi överlevde säsongen och höll oss kvar i allsvenskan. Sedan fanns inte tiden att fortsätta, det är svårt med mitt arbete som brandman att lösa alla träningar. Därför är det toppen att August är med i år, han och jag kommer väldigt bra överens och hjälper varandra när det behövs.

Match mot Katrineholm i Supercupen i fredags och även första gången på stor is, vad säger du om matchen och vad tar du med dig från den?
Första tio tänkte jag ”vad fan är det som händer?”, det gick fort och vi fick inte låna bollen. Men sedan vaknade vi till och tog faktiskt över matchen. Jobbade oss in genom ett klassiskt Tellusspel där vi vågade kliva in i duellerna och stå i vägen. Över 90 minuter skapade vi många chanser och bjöd på fina uppspel. Såhär i efterhand är jag inte nöjd med 4-4, men nu är vi igång och nästa vecka börjar vi träna på stor is också.

Vilken sorts bandy kan vi förvänta oss av Tellus i vinter?
Det är klart att vi ska spela anfallsbandy, det ska alltid vara den första tanken. Jag är trots allt en gammal anfallare och älskar att anfalla. Men det ska finnas en solid defensiv som tillåter oss det spelet. Det är vad Tellus alltid har varit och den bilden ska vi pränta in i både oss själva och alla andra i vinter. I matchen mot Katrineholm gick vi in med fokus på defensiven och det finns mycket vi kan ta med oss därifrån. Vi får ta ett steg i stagen och tillsammans se vart det leder oss.

Vad är målsättningen för säsongen? Är det något ni har hunnit prata ihop er om?
Ja, det finns en målsättning från styrelsen och en som vi i laget har pratat ihop oss om. Dom stämmer överens med varandra och alla siktar mot samma mål. Vi vill först och främst vara bättre än ifjol. Det är viktigt att vi känner att vi utvecklas och blir bättre. Grabbarna själva vill hitta en högre lägstanivå och slippa dom här tuffa perioderna dom har kunnat hamna i förut. Det tycker jag är en sund tanke och absolut något vi kommer att jobba för.

Har du någon du ser upp till inom bandyn?
Leif Fredblad i Gustavsberg har nog lärt mig spela bandy. Han är en stor förebild för mig. Han var otroligt viktig för mig när jag var liten och hjälpte mig otroligt mycket. En otrolig spelare och väldigt bra person.

En annan förebild när jag var mindre var Dallas Sedvall. En sån man for upp till Söderhamn för att kollade på och ta idolbilder med efter matcherna. Han gjorde otroliga saker på bandyplanen.

Vilken spelare genomtiderna skulle du värva in om Krigh öppnade plånboken och allt var möjligt?
Jonas Claesson hade gärna fått ta en plats i laget. Han var otrolig. Det spelade ingen roll vart på planen han stod, han träffade alltid målet när han sköt. Och som gammal anfallare uppskattar man en storskytt. Nu känner jag inte honom men baserat på vad han gjorde på planen hade jag kunnat tänka mig att ge honom en chans.

 

Tack för pratstunden Örjan och lycka till i vinter. Nu på lördag den 30 september spelar vi årets andra match, även den i Supercupen och den här gången möter vi Djurgården. Vi är bortalag på papperet men matchen spelas på Gubbängen. Matchstart 13:20. Hoppas vi ses då, och forza Tellus!

Filter

HerrNyheter

Kallelse till extrainsatt årsmöte

Eftersom en ny revisor har tillsatts kallar vi pliktenligt till ett extrainsatt årsmöte. Dag:  Torsdagen…
KlubbenNyheter

Vinnare andelslotteriet maj 2024

Mars månads vinnare i andelslotteriet är Tomas Larsson med lott nummer 20. Du vet väl…
HerrNyheter

Tellustipsets nionde vecka

Tellustipsets nionde vecka är avslutad. Här ser du ställningen. Grattis till veckans vinnare och jumbos!…

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY