Skip to main content

I det nya visionen, som vår hållbarhetsgrupp har arbetat med under en längre tid, utvecklar vi klubben så att vi på ett effektivare sätt kan möta planetens miljöutmaningar.

Framförallt så handlar det mycket om material för spelarna och där vill vi försöka hitta lösningar som innebär mer återbruk och smarta lösningar på enkla problem. Vi behöver till exempel inte köpa 1000 meter tejp full av PVC varje månad. Vi måste se över vad vi serverar i vårt fik under hemmamatcher och det kommer även bli lite annorlunda resor till vissa bortamatcher under säsongen, säger Stefan Hillman, ordförande IK Tellus Bandy.

Tanken med arbetet är inte bara att Tellus ska kunna fortsätta framåt med gott samvete i en brinnande värld. För att åstadkomma verklig skillnad måste vi bli fler. Det vore därför en önskan om detta kunde leda till något ännu större där vi är flera klubbar som tar ansvar och hjälps åt att driva utvecklingen framåt.

Den största utmaningen i att bli fossilfri till 2030 är resorna till och från idrottsplatsen. Här är inte bara spelare och ledare involverade, det här är ett bredare arbete där även funktionärer, vårdnadshavare och styrelsemedlemmars resor räknas in, säger Per Erik Österlund, sakkunnig i hållbarhetsgrupp.

 

Vår miljövision handlar inte bara om att åstadkomma förändring i våra konsumtions- och resevanor. För oss är det självklart att en miljömässig vision även handlar om hur vi bemöter varandra. I omklädningsrummen spelar vi en enormt viktig roll i formandet av framtidens bandyspelare. Där vill vi också bidra med något gott, säger Aksel Örn Ekblom, försvarsspelare i herrlaget och initiativtagare till hållbarhetsgruppen.

Det här är ett långsiktigt arbete som redan har påbörjats inom klubbens olika lag och i styrelserummet. I vissa sakområden har vi inte full rådighet som klubb, utan här måste vi få hjälp från näringslivet, kommunen och civilsamhället för att nå våra miljömål.

 

Har du frågor eller bara vill höra mer?

Stefan Hillman, Ordförande
stefan.hillman23@gmail.com

Per Erik Österlund, sakkunnig hållbarhetsgruppen
pererik.osterlund@gmail.com

Filter

KlubbenNyheter

Vinnare andelslotteriet april 2024

Mars månads vinnare i andelslotteriet är Nion Larsson med lott nummer 92. Du vet väl…
HerrNyheter

Tellustipsets tredje vecka

Tellustipsets andra vecka är avslutad. Här ser du ställningen.   Grattis till veckovinnarna och veckojumbon!…
HerrNyheter

Tellustipsets andra vecka

Tellustipsets andra vecka är avslutad. Här ser du ställningen. TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY