Skip to main content

Jag fick en pratstund med Vilgot Müller som spelar bandy i Tellus och går på nationell idrottsutbildning (NIU) med inriktning bandy på Midsommarkransens gymnasium.

Vilgot startade sin bandyresa i Gustavsberg och kom till Tellus inför förra säsongen i den gemensamma ungdomssatsningen mellan Gustavsberg och GT/76, i Tellus regi, som både har syftet att möjliggöra elitsatsning på bandy i Stockholm, men även att fler ungdomar ska fortsätta längre med bandyn.

Vilgots första säsong i Tellus blev en riktig succé, som kapten i Tellus P17 fick han lyfta SM-bucklan, han blev även ordinarie i Tellus P19, samt fick spela i Elitserien med Tellus A-lag, och skrev även in i sig i målprotokollet där. Som grädde på moset, avslutade Vilgot säsongen, med att som kapten i Stockholms distriktslag, återigen lyfta bucklan i distriktslagsturneringen. En fantastisk prestation och en fantastisk säsong.

Inför den här säsongen valde Vilgot att fortsätta sin elitsatsning i Stockholm, och studerar nu 1:a årskursen på Midsommarkransens bandygymnasium. Vilgot är inte bara duktig i bandy, utan han har även lyckats få bra resultat i skolan. Han gick ut 9:an med 327 i meritpoäng, vilket innebar att han i stort sett kunde välja och vraka bland Stockholms olika gymnasieskolor. Valet föll till slut på bandygym i Midsommarkransen, och vi fick en pratstund med honom om hur tankarna gick inför valet samt hur livet på bandygym har blivit.


Hur funkar livet på bandygym och Midsommarkransens gymnasium?

– Det funkar fint, vi har bandygymträningar på morgonen tre dagar i veckan. På måndag är vi i skolan och har gym samt teori. På tisdagar och torsdagar har vi ispass i gubbängshallen. Jag bor i Gustavsberg och samåker med en spelare till som går på bandygym. Mellan skolan och gubbängshallen brukar vi få lift av äldre elever (som har körkort), men det funkar även bra att åka kommunalt däremellan.

– Skolan är också bra, det är bra studiero i klassen, det finns många NIU-elever (även med andra sportinriktningar), och alla är seriösa både med sin sport och sin utbildning. Niklas (red anm. Niklas Westblad, instruktör på bandygym), är också jättebra att diskutera och resonera med, han har även bra koll bandylivet utanför skolan.


Vilka fler bandygym funderade du på?

– Jag var och testade i Västerås och Sandviken, hade även tänkt åka till Edsbyn, men hoppade över det, då jag redan hade bestämt mig.


Vad gjorde att valet föll på Stockholm?

– Bra att bo hemma och ha stöd från familjen, även om det skulle vara kul att bo hemifrån, tror jag ändå detta är bättre. Mycket bra möjligheter till träning och speltid i Stockholm. Det är kul att vi har två lag i P17 Nationell från Stockholm. Sedan finns det stora möjligheter att spela och träna med både P19 och seniorer, på flera olika nivåer.


Skulle du rekommendera någon att söka till Stockholms bandygym?

– Verkligen, det är bästa valet, bara att söka

Tellus fortsätter med sin ungdomssatsning i både P17 och P19 Nationell, i kombination med morgonträningar i bandyhallen och lagens kvällsträningar i samma hall, är det upplagt för goda möjligheter till mycket istid både på dagtid och kvällstid på samma träningsanläggning. Det finns även fantastiska möjligheter att spela och träna i flera lag både på junior-sidan men även på senior-nivå, i både GT/76 och Tellus, beroende på hur långt man har kommit på sin bandyresa.

Därför tycker vi att ni ska göra som fantastiska Vilgot; sök bandygym på Midsommarkransen, och gör din elitsatsning tillsammans med Tellus. Sista ansökningsdag till bandygym är 1:a december.

På Onsdag 16/11 kl 17:30-19:00, hålls det ett informationsmöte på Midsommarkransen (öppet hus), läs mer här.

Filter

KlubbenNyheter

Kallelse till årsmöte

Det är dags för IK Tellus Bandys årsmöte. Vänligen bekräfta gärna ditt deltagande till Martin…
HerrNyheter

Tellustipset går i mål efter den tionde veckan

I och med den tionde veckans slut har vårens Tellustips gått i mål. Här hittar…
HerrNyheter

Kallelse till extrainsatt årsmöte

Eftersom en ny revisor har tillsatts kallar vi pliktenligt till ett extrainsatt årsmöte. Dag:  Torsdagen…

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY