Skip to main content

Det blev en helkväll med mat, umgänge, planer för framtiden och framförallt – prisutdelningar till de som stuckit ut lite extra under säsongen.

För A-lagets del har det sportsligt varit en kämpig säsong med en tabellplacering man inte är helt nöjd med.

Årets skyttekung: Tobias Björklund som med 26 allsvenska mål blir årets skyttekung för sjätte året i rad!

Årets genombrott: Assar Uebel som i år tog klivet från Division 1 upp i Allsvenskan och har gått från klarhet till klarhet. En hårt jobbande spelare som lägger ner det lilla extra för att fortsätta utvecklas.

Årets spelare: Tobias Björklund, Tellus ”evigt gröna träd” fortsätter att lägga ribban för nytillkomna och yngre. Ett sinne för mål har han absolut, men vi vill även lyfta hans defensiva kapacitet och hans karaktär på sidan om planen.

U19. Krigade sig till en slutspelsplats i grundseriens sista omgångar, men väl i kvarten blev tabelltvåan Villa Lidköping aningen för svåra.

Årets spelare: Gustav Dejfors som under sina två säsonger i U19 visat stort ansvar för gruppen både på och utanför planen. En viktig kugge på det centrala mittfältet som gör allt för laget.

Årets genombrott: Axel Sellin. Han har tagit stora kliv både fysiskt och spelmässigt. En viktig spelare för såväl sin kommunikativa förmåga som för sin spelförståelse.

U17. Årets höjdare i Tellusled har varit att få följa U17. Från guldet i World Cup tidigt i höstas till guldet i SM-finalen på vårkanten har hela laget visat beslutsamhet och klass. Man har tagit steg både individuellt och kollektivt och det har varit ovanligt svårt att enbart lyfta ut två spelare. Därför har juryn fått tänja lite på kategorierna.

Årets lagspelare: Leon Stjernefjord för sin roll som lagets pådrivare har han varit en inspiration för alla i och omkring laget. På alla träningar och matcher kommer han in med rätt inställning och har hjälpt nya spelare att bli en del av gruppen.

Årets MVP: Axel Eriksson som har vuxit till en mänsklig mur under säsongen. Med sitt målvaktsspel har han spridit trygghet i defensiven och i både semin och finalen stod han för en rad smått omöjliga insatser.

Vi vill även rikta ett stort tack till a-lagets Mikael Jacobsson som efter 4 säsonger och 114 matcher sätter punkt för bandykarriären. De senaste decennierna är han den enda spelaren som har gått hela vägen i Tellusled – från skridskokul till A-laget. Nu hoppas vi att han har inspirerat till fler såna resor i framtiden. Tack Micke!

Filter

HerrNyheter

Tellustipsets fjärde vecka

Tellustipsets andra vecka är avslutad. Här ser du ställningen.   Grattis till veckovinnarna och veckojumbon!…
KlubbenNyheter

Vinnare andelslotteriet april 2024

Mars månads vinnare i andelslotteriet är Nion Larsson med lott nummer 92. Du vet väl…
HerrNyheter

Tellustipsets tredje vecka

Tellustipsets andra vecka är avslutad. Här ser du ställningen.   Grattis till veckovinnarna och veckojumbon!…

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY