Skip to main content

Sportvärldens kanske längsta försäsong är äntligen över och vi går in i den efterlängtade premiärveckan. A-lagets försäsong har svajat en del, som många försäsonger gärna gör.

Efter att ha inlett matchandet mot Katrineholm på ett ganska stabilt vis så har resterande matcher lämnat en del att önska. Ett exempel är matchen mot seriekonkurrenten Tillberga, där laget stundtals spelar stabil Tellusbandy för att sedan helt plötsligt ge vika för press och släppa in motståndarna i matchen. Ett genomgående tema under försäsongens träningar och matcher. 

De senaste veckorna har dock en ny glöd börjat visa sig på träningarna. Oavsett om det är mörkret, de orangea löven eller termometerns brist på dubbelsiffrigt så är det någonting som gjort att truppen plötsligt insett att allvaret snart drar igång på riktigt och man har nu tryckt på den berömda “knappen”. 

Någon som personifierar detta är Erik Lycksäter som förra veckan gjorde sitt första mål innanför straffområdet. Nog för att det skedde på en träning, men har man spenderat hela juli på att öva klubba-skridsko så ska det uppmärksammas. Förutom att kunna skjuta hårt som en häst sparkar så kan nu Nässjösonen även dribbla. Det är dåliga nyheter för Allsvenskans övriga 15 lag. 

På tal om övriga klubbar så har det skett förändringar i serien jämfört med föregående säsong. Rättvik spelade till sig en plats i Elitserien och Västanfors får ta nya tag i Division 1. Efter det tråkiga beskedet från Kalix så har vi nu tre nya motståndare i serien; Djurgården, Finspång och Tranås. Det betyder bland annat att det blir Stockholmsderby i år! Rykten säger att det blir publikfest på annandagen när de blårandiga kommer till Gubbängen på besök.

Premiären

Premiären då? Den sker på hemmais under fredagskvällen 27/10 klockan 19:00. Motståndet står Falu BS för. Minns ni hur det gick senast de var på besök? I Dalarna har det kallats för Miraklet på Gubbängen och Poängen som räddade säsongen. Hos Tellus är det nog snarare den match man rankar sist på listan “Matcher där stämningen i omklädningsrummet efteråt var bra”. Efter att dalalaget hämtat igen ett tvåmålsunderläge under matchens sista minuter (bland annat med matchens sista skott) så är det ett revanschlystet Tellus som entrar isen på fredag. 

Det är många premiärer som bör lyftas fram inför fredagen; Tobbe Björklund premiärar nytt nummer (13), Vilgot Müller gör sin första match med skägg (“skägg”) och August Elebring gör premiär i sin tränarjacka (rutig flanell). Vi har också några som gör premiär i Telluströjan, däribland Nils Axling som förra säsongen stod på den gladare sidan av Mirakelmatchen. Anfallaren från Söderhamn spenderade nämligen fjolårssäsongen i Dalarna och hos fredagens motståndare. 

Hur känns det att få premiära mot ditt gamla gäng?
Väldigt roligt! Det blir skönt att få komma igång med tävlingsmatcher och att göra det mot just Falun känns spännande!

Hur har första tiden i Tellus varit?
Det har varit en bra start. Att behöva starta på rink var ingen höjdare så det känns jätteskönt att isen på Gubbis blev färdig så snabbt.

Gruppen har tagit emot mig och de andra nya väldigt bra, så vi kom snabbt in i det. Vi har roligt tillsammans!

Vad/vem bör Tellus hålla koll på hos motståndarna?
Falun har fått in ganska mycket nytt, så jag har inte stenkoll längre. Men William Larsson är alltid lurig och nu har han tydligen fått göra nåt poäng på försäsongen också, så han kan bli giftig!

Vilken färgkombo föredrar du? Blå-gul eller Gul-blå?
En kuggfråga? Får nog bli Gul-Blå då. 

 

Hoppas vi ses i Gubbängen Skridsko- och bandyhall på fredag klockan 19:00. En rolig säsong utlovas och den startar nu. Nya fiket utanför hallen har börjat värma upp grillen och VIP-loungen är fullbokad. Entrén kostar 100kr för alla över 18 år, men du kan också säkra resten av säsongens hemmamatcher med ett säsongskort för 921kr. Allt det där löser vi tillsammans i entrén.  

Vi ses på fredag!

Filter

HerrNyheter

Kallelse till extrainsatt årsmöte

Eftersom en ny revisor har tillsatts kallar vi pliktenligt till ett extrainsatt årsmöte. Dag:  Torsdagen…
KlubbenNyheter

Vinnare andelslotteriet maj 2024

Mars månads vinnare i andelslotteriet är Tomas Larsson med lott nummer 20. Du vet väl…
HerrNyheter

Tellustipsets nionde vecka

Tellustipsets nionde vecka är avslutad. Här ser du ställningen. Grattis till veckans vinnare och jumbos!…

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY