Skip to main content

Lördagen inleddes mot på förhand en av seriefavoriterna i Gripen.
Matchen inleddes de första 20 med riktigt bra spel av Tellus. Man hade stort bollinnehav och dikterade mycket av det som skedde på planen. Således var man även i ledning med 1-0 efter ca. 20 minuter.

Då tog Gripen en time out för att få till en förändring i speled. Det kan man väl minst sagt säga att det gav effekt. Gripen gick till pausledning med 4-1 efter att framförallt Tony Eklind styrt det mesta av skeendet på planen i slutdelen av första halvlek.

I halvtid pratade killarna om att man kände att de är med i matchen och att med en bra insats går att göra match av igen. De skulle ge det en chans, göra det som man bestämde.

Man gör säsongens bästa halvlek i andra och vinner den med 5-4. Man är ikapp Gripen vid 6-6 i matchen men tappar sedan matchen på övertid och resultatet blir till slut 6-8.

Man slarvade en del och ganska många individuella misstag som blev avgörande i denna matchen för Tellus del. Dock tar man med sig en andra halvlek där det var bra tryck framåt, man skapade många bra lägen, Gripens målvakt fick göra mängder av bra ingripanden för att freda sitt mål. Ett klart godkänt resultat mot ett Gripen som ligger klart längre fram i sina förberedelser och träning än Tellus just nu.

Kul att nyförvärven Marcus Magnusson visar att krutet är torrt direkt och nyper dit 3 mål samt Filip Lydén levererar 1+1. Det lovar gott.

I den andra semifinalen möttes Falun – Nässjö och där gick Falun segrandes ur bataljen efter förlängning. Således ställdes Tellus mot Nässjö i söndagens fajt.

Känslan var inför matchen att det var ett taggat Tellus som ville få till en bra match och resultat mot Nässjö.

Man inledde matchen och hela första halvlek med stort bollinnehav. Känslan var att Tellus för matchen och att det finns en växel till att lägga i. Halvtidsresultat skrivs till 1 – 1 med mersmak för Tellus. Dock skapar man inte så mkt framåt skall nämnas utan bollinnehavet sker över hela banan utom på sista tredjedelen på Nässjös planhalva.

Till andra halvlek blir matchbilden helt annorlunda än vad nog många trott. Unga Nässjö ”gasar” på. De kommer igenom i mitten gång på gång, trycker på hela vägen för avslut, kommer till avslut. Gör mål direkt eller på returer. Nässjö skapar många lägen och Tellus får inte stopp på flödet alls i andra halvlek.

Försvarsspelet fungerar inte som man tänkt sig (över hela banan) samt lite individuella misstag man blir straffade på direkt i form av mål i baken. Det spelas med små marginaler och med ganska hög riskfaktor i uppbyggnaden till och från, när det inte lyckas blev man hårt straffade.

Stor avsaknad av det fysiska Tellus också som man brukar vara ganska bra på att få till spelstopp och använda kroppen.

Torsk i andra halvlek med 1-7. Förtar inte Nässjös insats utan de spelade bra och har bra fart på sina spelare och går för det hela tiden. Kul att se detta unga hungriga lag som nog många lag kommer att få bekänna färg mot i vinter.

Om första dagen och andra halvlek mot Gripen var bäst så var nog sista halvlek mot Nässjö den sämsta halvleken under helgen.

Men var nog ingen som gräver ner sig efter helgen. Man har fått möta två bra motståndare, fått lite indikationer var man står och vad som behöver fokuseras på framöver. Finns en del att fila lite på men även mycket som är positivt och där helheten börjar sitta mer och mer.

Många nya spelare och tränare som har en ny plan i vinter, blir spännande att följa detta framöver i vinter. Det kommer att göras framsteg vecka för vecka nu framöver. Om bara laget för börja träna på stor plan inom några veckor också så kommer processen att gå än fortare.

Nu går vi tillbaka till rinken, lär oss av denna helgen och laddar för kommande helg och matchen mot Tillberga.

Filter

HerrNyheter

Kallelse till extrainsatt årsmöte

Eftersom en ny revisor har tillsatts kallar vi pliktenligt till ett extrainsatt årsmöte. Dag:  Torsdagen…
KlubbenNyheter

Vinnare andelslotteriet maj 2024

Mars månads vinnare i andelslotteriet är Tomas Larsson med lott nummer 20. Du vet väl…
HerrNyheter

Tellustipsets nionde vecka

Tellustipsets nionde vecka är avslutad. Här ser du ställningen. Grattis till veckans vinnare och jumbos!…

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY