Skip to main content

Årets första hemmamatch, och du kommer väl förbi? På söndag gästar IFK Helsingfors oss i en träningsmatch. Har du riktigt tur får du se en gammal Tellusspelare i motståndarmålet i form av Pete Pättiniemi. Det går rykten om att han ska berätta vad Edlund egentligen sa till honom efter den femte saxen när vi vann mot SAIK 2018, det vill man inte missa. Men innan ni eventuellt får höra skrönor på finlandssvenska ska ni få läsa vad August Elebring har att säga om matchen och läget i laget.

Vad fokuserar ni på en sån här match?
Fokus kommer ligga på allt möjligt, som det brukar på försäsongen. Dock kommer en av dom större fokuspunkterna vara att koppla samman lagdelarna lite bättre än senast, både offensivt och defensivt.

Kommer det roteras i positioner eller känner ni att ni har hittat rätt redan?
Vi kommer rotera runt en del nu i början för att se vad vi kan få ut av det, en ny position betyder ju inte att man måste byta helt utan det är viktigt att ha spelare som är bekväma att lira på flera positioner beroende på match och motstånd. Det ser vi som en stor fördel sen när säsongen drar igång. Oftast är det någon skada eller sjukdom vi får förhålla oss till och då kan det vara bra att vi har roterat såhär.

Som nya tränare för laget, är det fortsatt ett experimenterande för att hitta kemin mellan spelare och lagdelarna?
Vi provar nytt och blandar med delar som redan sitter, tar ett tag att få ihop ett väloljat maskineri men det är något vi är medvetna om och något som måste få ta tid. Vi bygger ett lag, inte individuella prestationer.

Är det något som har fungerat extra bra så här tre matcher och två veckor på stor is in i säsongen?
Aksels hörnskytte har imponerat. Nu har vi i och för sig spelat tillsammans ett år så han har kunnat titta på mig ganska mycket men jag trodde inte att han var så snabblärd.

Vad säger du om Vilgot och Oliwer som har tagit det riktiga klivet upp till seniorbandyn den här säsongen?
Båda två har vuxit sen förra säsongen, ska bli riktigt kul att se dom fortsätta utvecklas under säsongen. Det är tydligt att båda två verkligen vill det här och lägger ner det som krävs. Man ska komma ihåg att dom fortfarande är väldigt unga. Båda är absolut inne i det nu och gör det väldigt bra!

Tellus – IFK Helsingfors 12:00. Gubbängens IP 12:00 söndag 8/10. Gratis inträde.

Filter

HerrNyheter

Kallelse till extrainsatt årsmöte

Eftersom en ny revisor har tillsatts kallar vi pliktenligt till ett extrainsatt årsmöte. Dag:  Torsdagen…
KlubbenNyheter

Vinnare andelslotteriet maj 2024

Mars månads vinnare i andelslotteriet är Tomas Larsson med lott nummer 20. Du vet väl…
HerrNyheter

Tellustipsets nionde vecka

Tellustipsets nionde vecka är avslutad. Här ser du ställningen. Grattis till veckans vinnare och jumbos!…

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY