Skip to main content

IK Tellus och GT/76 har sedan många år tillbaka samarbetat för att hjälpas åt att skapa bättre förutsättningar för bandyn söder om Stockholm.

Ett tydligt steg i detta samarbete togs  under säsongen 2020/2021 när IK Tellus tillsammans med GT/76 och Gustavsberg startade ett nytt juniorlag i P17-serien.  Under säsongen 2021/2022 utökades juniorsatsningen med ytterligare ett lag i juniorelitserien (J19) och då blev det även final och vinst i Pojkallsvenskan för vårt Tellus P17-lag.

Inför säsongen 2022/2023 har därför båda föreningarna arbetat för ett fortsatt samarbete som skall innebära förbättrade förutsättningar för både föreningarna och dess spelare. Tack vare det samarbetsavtal som tagits fram mellan föreningarna så kommer spelarna ha möjlighet att spela i flera lag och åldersgrupper i både GT/76 och IK Tellus samtidigt som administration och ekonomiskt ansvar förblir delat mellan föreningarna på samma sätt som föregående säsong. Med alla spelare registrerade i en och samma klubb uppnår vi full flexibilitet för spelare att gå mellan de olika lagen. Detta kommer alltså innebära att spelare kommer kunna få möjlighet att spela på flera olika nivåer mellan föreningarnas alla lag och detta kommer göras möjligt tack vare ett tätt samarbete mellan föreningarnas sportsligt ansvariga samt senior- och ungdomstränare. På detta sätt kan vi erbjuda en extremt god utbildningsmiljö för alla spelare.

– Vi hoppas kunna se tydliga fördelar med detta samarbete efter denna säsong där vi vill att fler bandyspelare, sett över alla åldrar, ska känna att man har ett lag att representera, säger Stefan Hillman, ordförande i IK Tellus.

– Detta är en naturlig fortsättning på det tidigare samarbetet där vi nu uppnår en sportsligt unik utbildningsmiljö med verksamhet från bandyskola till allsvenskan där vi kan erbjuda alla spelare utveckling på en passande nivå, utan administrativa hinder, samtidigt som vi inte riskerar ekonomin för ungdom och breddlag, säger Jan Bergkvist, ordförande i GT/76.

Filter

KlubbenNyheter

Kallelse till årsmöte

Det är dags för IK Tellus Bandys årsmöte. Vänligen bekräfta gärna ditt deltagande till Martin…
HerrNyheter

Tellustipset går i mål efter den tionde veckan

I och med den tionde veckans slut har vårens Tellustips gått i mål. Här hittar…
HerrNyheter

Kallelse till extrainsatt årsmöte

Eftersom en ny revisor har tillsatts kallar vi pliktenligt till ett extrainsatt årsmöte. Dag:  Torsdagen…

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY