Skip to main content

I fredags gjorde Tellus upp med Kalix i annandagsreprisen. Om undertecknad får säga sitt så var det den vassaste insatsen jag sett så här långt i säsongen

Vi började med att hylla U17 som äntligen fick välkomna World Cup-pokalen hem till Jordens lag efter en fenomenal insats i Västerås med vinster mot Helenlund/Hammarby, Sirius, Stabek, Drammen och Narukerä. När matchen sen blåstes igång åkte vi på sämsta möjliga inledning – 0-1 på straff efter två minuters spel. Sen började lagmotorn rulla. Uebel testar skott och skapar hörna. Då glider Olle Öijer in framför förstaskytt och snor hörnan med ett rejält klipp i högra burgaveln. Bara minuten senare lyfter Jacobsson en macka fram på Deacon som har gått djupled (!). Snäll i Kalixmålet är med på avslutet men på returen är Lycksäter framme och sätter dit 2-1:an till Tellus. Och så bara några minuter därefter gör han det igen. Norra Hallands främsta slalomexport – Jesper ”Giorgio” Norrman lurar upp Rönnqvist, Johansson och ett helt koppel andra Kalixförsvarare så pass att de får klia sig i huvudet och fundera på om bussen verkligen stannade i Gubbängen eller om de hamnat på Romme Alpin. Röta tänker inte vara sämre och snart har Caspher Ekström snott en boll av Khrapenkov och serverat den till Frohm som kan lägga den mellan benen på Kalixmålvakten Snäll. Ekström, som gör en enorm match på det hela sett, får göra en egen kasse i andra när han får en öppnande passning från Björklund och viker in i straffområdet och skjuter. Avslutningsvis är det Tobbe Björklund som får sätter  två straffar för att fullborda slutresultatet 7-3.

Persongalleriet i poängkolumnen avspeglar verkligen matchbilden och det är en laginsats rakt igenom som gör den här segern möjlig. Trion där bak – Aksel, Arvid och August – tar hand om det mesta som Kalix försöker sig på. De få gångerna de ändå tar sig igenom är det Simon Westin som står i vägen. Uebel som förtroende från start högerhalven visar att han klarar den uppgiften galant och Öijer på vänstern sköter sig även han fint. Jacobsson och Norrman på mitten visar prov både på lyft, trillande och transport. Björklund och Frohm drar även de tunga last i speluppbyggnaden samtidigt som de även visar kyla framför kassen. Längst fram i spets finns så även Caspher Ekström som visar upp prima fina Tobbetakter när han på egen hand bryter Kalixuppspel och skapar anfall samtidigt som han ständigt hotar i djupet. Nu verkar Bergvall verkligen vara något på spåret. Det blir spännande att se om man lyckas upprepa det här spelet borta mot Ljusdal på fredag och ta revansch på den där sura, sena 5-5-kvitteringen i allsvenskans första omgång.

I U17 verkar man vara fast beslutna om att ge landslagsledningen ett rejält huvudbry när man lämnar uttagna Vilgot Müller hemma och spöar Sirius med solklara 12-1. Abbe Örengård bjuder på fem strutar, Hållén och Ekmark på tre var och Bergman på en. Med hjälp av det resultatet går man även upp i ledning i U17-serien på målskillnad mot SAIK.

Sen var det ju U19 också. Stommen som ifjol vann finalen mot Villa Lidköping har haft det lite tuffare den här säsongen och med halva serien spelad ligger man i mitten av tabellen. Under lördagen är man i Sandviken och har 3-3 med tio kvar att spela. Tyvärr håller man inte hela vägen över målsnöret utan låter SAIK gå ifrån under slutminuterna och vinna med 6-4. Men nu är det dags att visa panna och inte säcka ihop för en sån sak, för på söndagen har man serieledande Edsbyn hemma. Edsbyn rullar in på Gubbis med 12 raka segrar och en visshet om att man minsann slog samma Telluslag med 9-1 hemma i november. Om Tellus vill visa vad man kan och vad man är gjord av så är idag en fantastisk dag att göra det på. Müller och Hedrum ger Tellus ett och två noll men Edsbyn krigar tillbaka och startar andra halvlek med att reducera och kvittera till 2-2. Då börjar skyttekungen i U17-serien, Abbe Örengård, hitta rätt på isen och gör 3-2 och 4-2. Det första på hörna och det andra på returen efter en fin soloräd från Oliwer Hedrum. Edsbyn tänker inte ge upp här utan bombarderar storebror Ludvig Örengård i Tellusmålet med diverse projektiler. I 86:e hittar ett inspel från högerkanten fram till Edsbyns Arvid Rönnlund som kan peta in 4-3 till gästerna som vill göra det spännande. Bara minuten senare skrinnar Gustav Dejfors fram på hemmalagets högerkant och avlossar ett skott som Byns målvakt inte lyckas hålla. Ur kalabaliken kliver, ja vem då om inte Abbe Örengård och kilar fast slutresultatet 5-3 mellan målvaktens ben.

– Grundspelet som vi har jobbat med ett tag börjar sätta sig och killarna börjar känna sig trygga i sina roller. I det stora hela vill jag lyfta fram den kollektiva insatsen från hela laget, men någon som förtjänar lite extra cred är målvakten Ludvig Örengård. För det lugn han sprider där bak och insatserna han har gjort i de senaste matcherna med bland annat fyra plockade straffar av fem på de fem senaste matcherna. Där har vi något utöver det vanliga, säger U19s coach Gustaf Wallin.

Gubbarna då? Jo då. Under lördagseftermiddagen spelade man riktig fulbandy i mildvädret på Zinkensdamm och firma Skoglund-Mentell plockade ihop en kasse med tre kalla i första trots att det kändes som om halva laget fick lämna isen när det uppdagades att man hade fuskat med tandskydden. I andra fick ungtupparna Rubin, Tideman, Spjuth, Enlund och Blomqvist skina med varsina fina. Återstår att se om gamla gnuggare som Maestro Persson, Chris, Elfving, Krigh och Krantz har sina platser kvar efter den här trettonhelgsdansen. Nästa vecka har man ju Enebyberg hemma och vi får se om lagledningen satsar på de gamla eller de unga när Hans-Elis & Co ska stoppas.

Tack för den här veckan, fina IK Tellus for future

Filter

HerrNyheter

Tellustipset går i mål efter den tionde veckan

I och med den tionde veckans slut har vårens Tellustips gått i mål. Här hittar…
HerrNyheter

Kallelse till extrainsatt årsmöte

Eftersom en ny revisor har tillsatts kallar vi pliktenligt till ett extrainsatt årsmöte. Dag:  Torsdagen…
KlubbenNyheter

Vinnare andelslotteriet maj 2024

Mars månads vinnare i andelslotteriet är Tomas Larsson med lott nummer 20. Du vet väl…

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY