Skip to main content

Under måndagen hade A-laget träning ute i blåsten på Gubbängens IP. Full trupp så när som på några spelare, däribland en nybliven världsmästare. Vilgot Müller passade nämligen på att ta en dags ledigt efter att i helgen varit i Norge och tillsammans med resten av U-19 landslaget spelat hem VM-guldet till Sverige.

Vi når Vilgot på måndagskvällen: Hur känns det att vara bäst i världen?
Det känns häftigt! Och med det laget. Truppen är fantastisk. Vi åkte dit med sikte på guldet och alla var verkligen redo att offra allt för att få med sig det hem. Det var riktigt roligt!

Kommer du behöva bygga ut prisskåpet nu?
Ja, kanske det… Jag har ju två SM-guld i U-17 samt två VM-guld, ett i U-17 och ett i U-19. Målet framåt är vinna SM-guld med U-19, då har jag fått göra allt!

Du fick ju måla en del i helgen, bland annat två påsar i finalen. Är det någon annan du tycker stod ut i truppen?
Många var riktigt bra i år. Vårt defensiva jobb var enormt. Men måste jag lyfta någon speciell så får det bli ”Bysse” och ”Ragge”. Ingen älskar att göra mål likt Albin Bysell (Edsbyn), och Rasmus Gustafssons (Ljusdal) skridskoåkning är bland det värsta jag sett. Hans utväxling är extrem och han är så lugn och säker trots sin fart.

Finns det någon i de andra lagen (Finland & Norge) som vi kommer behöva se upp för längre fram?
Både norrmännen och finnarna var farliga och hade bra lirare. Men jag imponerades kanske mest av Tyler Myrmo och Henrik Tuseth i Norge. Aviga och skickliga spelare som är svåra att komma åt ute på planen.

Om vi släpper landslaget lite och fokuserar på här och nu; vi går in i slutskedet av Bandyallsvenskan. Hur är känslan?
Jag ser fram emot avslutningen. Vi startade serien starkt men har haft en svacka senaste tiden. Nu vill vi hitta tillbaka till vårt spel igen och få med oss så många poäng vi bara kan. Det finns ingenting att spara på längre. Nu ska vi få ut det sista vi har innan säsongen är över!

Vi låter Vilgot återgå till att putsa medaljer och kan konstatera att det är en energifylld världsmästare som kommer tillbaka till A-lagets omklädningsrum i veckan. En energi som kommer behövas kommande veckor då två dubbelhelger väntar. Först ut är Surte, på lördag hemma i Gubbängen. Hoppas vi ses där! 

Skridskokul

Bandyskolan är öppen för alla mellan 5 och 8 år som vill lära sig att åka skridskor och träffa nya kompisar. Passen leds av utbildade ledare och spelare från GT76 och Tellus lag.

Andelslotteri

Du vet väl att du alltid kan anmäla dig till Tellus Andelslotteri? Av dina 100 kr i månaden går 50 direkt till klubben och 50 till prispotten för en ensam vinnare. Skynda att signa upp samt tipsa era vänner och kollegor!

Filter

HerrNyheter

Kallelse till extrainsatt årsmöte

Eftersom en ny revisor har tillsatts kallar vi pliktenligt till ett extrainsatt årsmöte. Dag:  Torsdagen…
KlubbenNyheter

Vinnare andelslotteriet maj 2024

Mars månads vinnare i andelslotteriet är Tomas Larsson med lott nummer 20. Du vet väl…
HerrNyheter

Tellustipsets nionde vecka

Tellustipsets nionde vecka är avslutad. Här ser du ställningen. Grattis till veckans vinnare och jumbos!…

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY