Skip to main content

Nästa söndag är här och likaså intervjun med dagens ordförande Christer Persson som svarat på samma frågor som ordförande för nio år sedan gjorde. Del två i ”Hur ser framtiden ut för Tellus bandy?”, varsågoda.

Har du missat fölrsta delen? Du hittar den här.

—————————–

Vem är Christer Persson?
Jag är en man på 60 år som har varit inblandad i bandyn sedan jag var 7 år. Först som spelare sedan som tränare. Sedan har jag haft olika roller i ett antal styrelser. Jag har varit med och bildat GAIS bandy, varit med i Tävlingskommittén inom Svenska Bandyförbundet i 20 år och av dessa som ordförande i 10. Jag har även varit med i distriktsstyrelser och i styrelsen för Svenska Bandyförbundet under två år.

Bor i en lägenhet i Farsta ihop med min son och jobbar som reklamationsansvarig och säkerhetsskyddschef på huvudkontoret för Hydroscand AB.

Klubbar som spelare?
Började i Sandvikens AIK, fram tills jag var 18 år då jag flyttade till Göteborg och började spela i SK Höjden för att sedan gå vidare till Frillesås BK. Där blev jag tränare för att sedan gå tillbaka till SK Höjden som tränare.

Du är sedan 2023 ny ordförande i klubben. Vad ser du som dina styrkor och hur försöker du driva föreningen framåt?
En av mina styrkor är att jag brinner för bandyn och kan få med mig folk att jobba åt det håll vi vill. Ett sätt som skall bli väldigt spännande att driva klubben framåt är vårt samarbete med GT/76 där vi i år kommer att ha en gemensam styrelsen men med ett fördelat ekonomisk ansvar. Vilket betyder att vi är flera som kan styra föreningen framåt och vi kan fördela ansvar och uppgifter inom styrelsen.

Vad är de största utmaningarna för en klubb som Tellus?
Som jag ser det finns det två stora utmaningar för Tellus, dels behöver vi jobba mycket med våra sponsorer så vi får en stabil ekonomi som gör att vi kan göra det vi vill och fortsätta att utvecklas. Den andra stora utmaningen är att vi behöver engagera mer folk runt vår förening.

Ni har gjort en rätt fantastisk resa med Tellus de senaste säsongerna. Hur kommer det sig att ni kan vara med och kriga i toppen av allsvenskan med begränsade resurser gentemot era konkurrenter samt sämre förutsättningar rent träningsmässigt gentemot de flesta konkurrenterna?
Vi har en sportgrupp med Martin Krigh i spetsen som gör ett fantastisk arbete för att få spelare och ledare till klubben. Naturligtvis har vi också hjälp av att vi finns i en stad som Stockholm. Inom Tellus jobbar vi också med andra saker än bara pengar i plånboken när vi pratar med nya spelare och ledare. Och nu har vi ju faktiskt fördelen att få träna och spela inomhus på Gubbängen. Men den största orsaken skulle jag säga är kulturen inom föreningen och hur vi lyfter och hjälper varandra.

Jag skulle likna Tellus med Åshöjdens BK en del. Är det en liknelse som är jämförbar?
Nja, jag förstår va du menar, men det finns mycket annat som gör denna föreningen unik.

Vad ser ni inom Tellus i framtiden för föreningen?
Vi tycker att framtiden för Tellus ser mycket bra ut. Mycket på grund av vårt samarbete med GT/76 där vi har hela ungdomsverksamheten från Bandyskola och upp till U19. När man blir U17 så finns det mycket bra förutsättningar för de spelarna att satsa på bandyn. Vi har haft två bra år där U17 vunnit SM och U19 hållit hög kvalitet. Med dessa lag har vi stora möjligheter att fylla på seniorlagen med välutbildade spelare från de egna leden.

Enligt mångas utsago var du en av de mest talangfulla spelarna som spelat i Tellus och som libero dina sista säsonger höll du fortfarande hög klass när du närmade dig 40 år. Varför blev det inte elitserien för dig och bandysatsning på heltid under karriären?
Den frågan bör nog ställas på ett annat sätt, jag spelade i ett antal lag som högst i dagens Allsvenskan som målvakt. Men jag känner att jag har gjort mer på sidan av planen än som spelare.

Vem är den bäste spelare du spelat med i Tellus?
Jag har tyvärr aldrig spelat i Tellus och jag tror inte jag har spelat mot Tellus i någon match heller. Men jag har följt Tellus sedan jag flyttade upp till Stockholm 2008 och imponerades mycket av Filip Skoglund när jag såg honom första gångerna.

Hur jobbar ni med föreningen idag i Tellus?
Vi jobbar mycket med att få en ekonomi som skall vara i balans och med sponsorer som skall känna att det ger nytta att vara med och sponsra oss. Vi jobbar också mycket med att få våra unga spelare att känna att det är roligt att vara med i klubben och att dom får utvecklas på alla plan.

Vad önskar du dig mest?
Att vi får en bra organisation och en ekonomi i balans så vi kan ta steget upp till Elitserien igen inom en snar framtid. Och självklart att vi fortsätter utveckla unga bandyspelare och människor till duktiga elitspelare en vacker dag.

Filter

KlubbenNyheter

Vinnare andelslotteriet april 2024

Mars månads vinnare i andelslotteriet är Nion Larsson med lott nummer 92. Du vet väl…
HerrNyheter

Tellustipsets tredje vecka

Tellustipsets andra vecka är avslutad. Här ser du ställningen.   Grattis till veckovinnarna och veckojumbon!…
HerrNyheter

Tellustipsets andra vecka

Tellustipsets andra vecka är avslutad. Här ser du ställningen. TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY

TELLUS BANDY